Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…
Autor: Jakub STADLER
Autor: Jakub STADLER

DŮM

Autor: Jakub STADLER
Autor: Jakub STADLER

Restaurace Field na Starém Městě pražském dostala minulý týden michelinskou hvězdu. Je to podnik pro gurmety – i ty vizuální. Zdejší interiér má řadu chutí, jež se spojují do hravé a vtipné scény pro vysoké stolování. Jednoduchý interiér vytvořil Atelier ph5, který stojí za mnoha luxusními restauracemi. Neméně podstatný je vizuální styl od grafického Studia Najbrt. Hlavním motivem je japonská kosa ostrá jako břitva, která se objevuje v logu, na zástěrách i záchodcích a prolne se i do stropních maleb od Jakuba Matušky aka Maskera. Visí také zavěšená ve výkladu; aby měl zákazník pocit, že postaráno je skutečně o vše do posledního detailu. Dekadentní a michelinské.

ČLOVĚK

Vladimir 518 • Autor: Milan Jaroš
Vladimir 518 • Autor: Milan Jaroš

„Jednou to týhle společnosti bude líto,“

poznamenal Vladimir 518, rapper a fanoušek architektury osmdesátých let, ke zprávě, že se chystá další demolice. V létě chce majitel zbourat bývalé federální ministerstvo paliv na Vinohradské třídě nad Národním muzeem. Čeká se, co na to ministerstvo kultury – mají projednat návrh na památkovou ochranu domu.

VĚC

Open source software, na jehož vývoji mohou pracovat programátoři z celé planety, inspiroval designéra Petra Bakoše. Vyvinul open source papírové stínítko na žárovku, které si může každý svobodně stáhnout z jeho stránek www.petrbakos.com. Uživatel ho…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 45 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].