Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Společnost, Trendy

Trendy podle Velkého bratra

Hurá. Poté co nám Google našel odpověď na všechny otázky života i smrti, chystá se vyřešit také náš poslední problém: co na sebe. Vzkazuje, že letos na jaře se nosí tyto věci: tylové baletní sukně, tepláky a midisukně do půli lýtek. Kdo si vezme na sebe nejméně jednu z nich, bude in. Říká Google.

Zase jednou si totiž náš Velký bratr trošku zašmíroval, analyzoval šest miliard vyhledávání týkajících se módy a zjistil, co a jak se nejvíc hledá. Výsledkem je Fashion Trends Report, zpráva, kterou společnost poprvé vydala minulý týden a hodlá to dělat každou módní sezonu.  Zatím tedy jenom v USA. Zajímavostí objevil Big Brother dost.  Kdo hledá tylovou baletní sukni, zadává také Carrie Bradshaw – ano, člověk by už skoro zapomněl, že právě ona první chodila po New Yorku, jako by ji právě propustili z moskevského baletu.  Dnes má miliony následovníků. A ti zadávají ještě také „jak se dělá“ – na webu je údajně na dvacet tisíc videonávodů, jak si takovou sukni ušít. Amerika bude brzy jedno velké labutí jezero.

Tepláky (jogger pants) se vyhledávají nejvíc na obou pobřežích USA plus v Oregonu, kde sídlí společnost Nike – tam si asi myslí, že to je národní kroj. Nejoblíbenějším vzorem tepláků jsou pak z důvodů, jež nechápe ani sám Google, smajlíci…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 50 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].