Obklopena lidmi během úředních hodin v pražském metru jsem si často říkávala: kam všichni teď proboha jedou? Copak není nikdo v práci? To samé člověka nevyhnutelně napadne i v newyorských kavárnách, kde během tradiční pracovní doby téměř nejde najít prázdný stůl. V zemi, kde bylo kvalitní espreso a dobré pečivo až donedávna takovou vzácností, jakou je v Česku slušná zelenina, a kde se poflakování v pracovní době moc nenosí, je takový nával matoucí.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům týdeníku Respekt.
Odemkněte si všech 43 článků vydání zakoupením čísla nebo předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.
Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:
Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na opravy@respekt.cz.
Inzerce • Předplatitelům reklamu nezobrazujeme