Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

TAJEMNÉ ZLOČINY VE VALDICÍCH

RESPEKT 15/2013

Kocourek Modroočko (Josef Kolář, Z deníku kocoura Modroočka) se ještě jako malý rozhodl na svých výpravách hrabat v odpadcích a obzvlášť nechutné nálezy tajně nosil do svého pelíšku. Jeho člověk je vždycky vyhodil a řekl „fuj!“, kocourek je zase přinesl atd. Do deníku si zapsal: „A tak jsem ty fuj věci nosil pořád a pořád, až jsem se z toho rozstonal.“ Těžce.

Respekt jako kritický a investigativní časopis dělá svým způsobem něco podobného. Podstatná část jeho objevů je podobně „hnusně přitažlivá a infekční“. Aby se sám Respekt a jeho čtenáři také nerozstonali, musí hledat a průběžně zdůvodňovat smysl svého „nošení fuj věcí“. Tím je hledání pravdy nebo alespoň jakási povinnost vůči pravdě. To jsem si musel zopakovat, než jsem se odhodlal přečíst článek Petra Třešňáka Tajemné zločiny ve Valdicích. Měl jsem pocit, že tyto informace už neunesu. Respektu děkuji.

Tomáš Cejp

DRSNÁ MAGGIE

RESPEKT 16/2013

Chtěl bych korigovat nepřesnosti ve vašem článku. Město Dartford, kde Margaret Thatcherová (Robertsová) kandidovala v padesátých letech, leží v hrabství Kent v jihovýchodní Anglii, nikoli 26 kilometrů severně od Londýna. Také stávka hrobníků v Liverpoolu nebyla v době vlády Edwarda Heathe, ale v době vlády labouristů těsně před volbami v roce 1979.

Chris Johnstone, Praha 2, bývalý „poddaný“ drsné Maggie

TAK CHCETE MĚ?

RESPEKT 16/2013

Ne všechny firmy v Česku se stáží pro studenty bojí, L’Oréal mezi ně nepatří. Zaměstnání u nás nacházejí jak zkušení profesionálové, tak mladí lidé, studenti i čerství absolventi. Studenti se mohou účastnit našich soutěží, které jim umožňují zažít uvedení nového produktu, od zrození nápadu až po uvedení na trh a vypracování marketingové strategie.

Na základě těchto soutěží pak mohou dostat nabídku stáže v naší společnosti, což je ale možné i přes inzerát. L’Oréal Česká republika, s. r. o., ročně nabízí pro stážisty zhruba třicet míst, o jedno místo projeví zájem přibližně sto uchazečů. Stážisté tvoří deset procent našich zaměstnanců, vidíme v tom příležitost identifikovat budoucí talenty a umožnit jim růst v rámci společnosti.

Napříč společností zaměstnáváme také absolventy, například ve speciálním programu Pepiniére nejprve stráví asi půl roku „v poli“, aby zjistili, jak náš obor podnikání funguje v praxi, jak funguje logistika, jací jsou naši zákazníci atd., a poté se vracejí na jednotlivá oddělení.

Laurent Boukobza,
generální ředitel
 L’Oréal ČR, s. r. o.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].