Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Respekt - Despekt

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

RESPEKTÚder justiční mafii

Kdo měl pocit, že justiční mafie vyhrála v Česku na plné čáře, musí si po minulém týdnu trochu poopravit názor. Ostravský krajský soud pravomocně rozhodl, že nejvyšší žalobkyně Renata Vesecká a její podřízení protiprávně šikanovali státního zástupce Iva Ištvana, když ho za jeho kritiku manipulace justice – právě justiční mafií – přesunuli sto kilometrů mimo jeho bydliště. Ištván i odvolací soud tak opět ukázali, že se v Česku lze domoci práva proti zdejším mocným, a upevnili tak rezistenci systému proti neoprávněným zásahům.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

DESPEKTNevkusný Kováčik

Obstrukce je běžným nástrojem parlamentní demokracie, jenže to by její používání nemohl komentovat politik strany, která se v přítomnosti slova „demokracie“ necítí úplně pohodlně. Šéf komunistických poslanců

Pavel Kováčik

nazval Petra Nečase z ODS za jeho dlouhou řeč před poslanci „Fidelem“. Vedle toho, že to není vtipné, to navíc není přesné – pokud by totiž Nečas skutečně byl jako kubánský diktátor, nejenže by Kováčik nemohl nic takového veřejně říkat, ale pravděpodobněji by seděl za mřížemi nebo ležel na krchově. A platí to pro každého, kdo podlehne nutkání přirovnávat demokraticky zvolené politiky k diktátorům.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 5/2010 pod titulkem Respekt - Despekt