Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Věci se prolínaj

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Je jaro… všechno pučí, rodí se nové, každé ráno mě budí ptáci svým silným křikem… „Vstávej, máš rozdělané nové věci!“…Jo, krásná práce. Mám roztočenou svoji novou desku a chystám zajímavý koncert. Jdu s přírodou! Na 29. dubna do klubu Retro Music Hall chystám spolu s Pavlem Zajíčkem naše společné vystoupení. Po delší době budu zase zpívat s velkou kapelou… DG 307.

…Několik dní teď doma poslouchám jejich nahrávky, zaznamenané písně různými muzikanty a na různých místech… proměny Degéček a slova Pavla Z. Mám to ráda, čím dál víc, a cítím, že do jejich prostoru můžu s klidem vstoupit, brát si za své Pavlovy básně a v duchu promíchávat s těmi Jáchymovými. I hudba mi v představě zapadá do sebe… temná DG 307, scratchující DJ Five a krásná romantická kytara Michala Pavlíčka. Jo, tak na to se těším… možná to bude poprvé a naposled!

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Přebírám se ve všech textech, které pro mě napsal Jáchym Topol, a chci vybrat ty nejsilnější… pro mě stále aktuální… je to taková rekapitulace naší spolupráce na pěti deskách… jsem šťastná, pořád to funguje.

Přeskakuji do prostoru své připravované desky, kde jsem poslední půlrok strávila hledáním básní ve starých vodách české moderny, mezi lety 1870 až 1920, a Williama Blakea. Do této doby jsem se poprvé ponořila při návštěvě výstavy V barvách chorobných, dekadence v českých zemích v letech 1880 až 1914, kterou jsem měla…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 48 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].