Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Minulý týden

Minulý týden

Noviny oznámily, že silné zemětřesení zabilo stovky lidí na východě Tibetu a že rodiště Jeho Svatosti dalajlamy je v troskách. Vytrvalý déšť zvedl hladiny řek. 270. pražské derby vyhrála Sparta jedna nula.
Je smutné, když se strana nedokáže vypořádat se svým lídrem a musí ho popravovat, jako to dělaly některé zaostalé kmeny v Africe, glosoval Mirek Topolánek pro deník Právo svůj odchod z funkce předsedy ODS. Společnost Dial Telecom dala na prodej svůj web Volny.cz. Místo na kandidátce ODS pro blížící se volby uhájili Pavel Bém a Ivan Langer. Na krakovském Wawelu byl pohřben polský prezident Lech Kaczyński s manželkou Marií, kteří zahynuli v letadle, jež se zřítilo poblíž ruského Smolensku; Česká republika vyhlásila na den pohřbu prezidentského páru státní smutek. Devadesáté narozeniny oslavil Richard von Weizsäcker. Sdělovací prostředky přinesly zprávu, že podle britské komise vyšetřující skandál Climategate se vědci pracující pro výzkum OSN nedopustili žádného podvodu při sbírání dat o podílu člověka na současných klimatických změnách, z čehož je před čtyřmi měsíci po krádeži elektronické pošty klimatologů z Východoanglické univerzity obvinila skupina lidí oponujících poznatkům o globálním oteplování.
Odpůrci však přesto dosáhli svého: zatímco odhalení e-mailů okupovalo titulní stránky novin, závěry vyšetřování jsou prezentovány mnohem skromněji – a přitom kampaň proti klimatologům významně ovlivnila veřejné mínění směrem k…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 47 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].