Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

Na fotografii přispěvatelů, nikoliv redakce Tváře, jste označili otazníkem postavu muže, jehož jméno by kdokoli z žijících autorů na fotografii určitě poskytl.

KRÁTCE / DESPEKT

RESPEKT 37/08

Benešova role

Vůbec si nemyslím, že prezident Beneš je nekritizovatelnou svatou krávou a samozřejmě odsuzuji celou řadu kroků, které ve své kariéře udělal (byť si uvědomuji, že např. zpětně hodnotit jeho snahu o sblížení se Sovětským svazem jako zničující krok je velice snadné, protože v polovině třicátých let to mohlo vypadat docela jinak). Ano, také odsun sudetských Němců lze sotva přiřadit k pozitivním stránkám Benešovy agendy. Ale domnívám se, že jako respektovaný (sic!) týdeník pro náročné čtenáře byste měli uvažovat v kontextu. To, co jste udělali, bylo nevkusné. Jsem si vědom, jaký má rubrika Respekt/Despekt formát, uvědomuji si její zkratku, ale právě proto jste se měli vyvarovat toho zařazovat do ní u příležitosti 60 let od jeho smrti prezidenta Beneše. Je to zneuctění všeho, co pro tuto zemi udělal.

Karel Kronos, Praha

KRITIKA BEZ SERVÍTKŮ

RESPEKT 37/08

Muž s otazníkem

Na fotografii přispěvatelů, nikoliv redakce Tváře, jste označili otazníkem postavu muže, jehož jméno by kdokoli z žijících autorů na fotografii určitě poskytl. Jde o Josefa Kreutera, autora ekonomických úvah, v té době pracovníka Ekonomického ústavu, po roce 1989 českého velvyslance u Evropské unie a později velvyslance ve Švýcarsku.

Michal Novotný

Upřesnění

V minulém čísle jsme v článku „Operace Agel“ nepřesně uvedli, že zisk Agelu v loňském roce činil sedm miliard. Správně mělo být uvedeno, že částka se týká hrubých tržeb.

Oprava

V minulém čísle jsme v rozhovoru s Cyrilem Svobodou „Potřebujeme více rizika“ nesprávně uvedli, že je místopředsedou KDU-ČSL. Panu ministrovi i čtenářům se omlouváme.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].