Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Srážka zelených

Zelení zřejmě nečetli Jaroslava Foglara, protože jinak by znali vontské heslo: Mlčenlivost chrání nás. Před veřejností probrali všechny své nešvary a pěkně zostra. Rozhodně nikdo nemohl čekat, že to bude klidný sjezd, ale realita předčila očekávání.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Autor fotografie: Pavel Reisenauer • Autor: Respekt
Autor fotografie: Pavel Reisenauer • Autor: Respekt

Zelení zřejmě nečetli Jaroslava Foglara, protože jinak by znali vontské heslo: Mlčenlivost chrání nás. Před veřejností probrali všechny své nešvary a pěkně zostra. Rozhodně nikdo nemohl čekat, že to bude klidný sjezd, ale realita předčila očekávání. Nejenže proběhl ostrý střet mezi zelenými, ale ještě tu se zásadním projevem vystoupil Mirek Topolánek. Koalice může být spokojená, protože vyhrál provládní proud. Koalice může být nespokojená, protože poslanecký klub zelených je i nadále rozdělený.

Sekanice

Nezačneme možná překvapivě volbou Bursíka, ale projevem Topolánka. Byl to ten druh proslovu, který má šanci vstoupit do historie. Skvělá argumentace, rozhodnost, emoce, dobrá řeč těla, pohledy. Všechno fungovalo, jak mělo, a bylo to o to překvapivější, že Topolánek projevy příliš nezvládá, a navíc tenhle přednesl spatra.

Předseda vlády volal politiky i společnost do zbraně: postavme se zlu v politice. Zlu, které představuje manipulace, zastrašování, zneužívání médií apod. Když vznikal tento komentář, nebyly známy všechny detaily kauzy vydírání poslanců, ale vypadalo to, že se Topolánek rozčiluje oprávněně a že jsme navíc svědky kromě skandálního chování poslance ODS Moravy i vážného prohřešku médií. Novináři nemají jedné straně politiků pomáhat diskreditovat tu druhou. Svojí hrou s nabízením kompromitujících fotografií…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 54 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].