Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Novinky

Tak se Sadako Jamamurovou to nakonec bylo ještě podivnější, než jak to nejdřív vypadalo. V první knize Suzukiho hororové trilogie Kruh to vypadalo, že jde o příběh strašlivé pomsty, kterou Sadako díky svým schopnostem dokázala realizovat posmrtně skrz vraždící videonahrávku.

Kodži Suzuki: Smyčka

Přeložil David Petrů,

Knižní klub, 336 stran

Tak se Sadako Jamamurovou to nakonec bylo ještě podivnější, než jak to nejdřív vypadalo. V první knize Suzukiho hororové trilogie Kruh to vypadalo, že jde o příběh strašlivé pomsty, kterou Sadako díky svým schopnostem dokázala realizovat posmrtně skrz vraždící videonahrávku. V následující Spirále se ukázalo, že nejde jen o pomstu na pár jednotlivcích, ale o mnohem plošnější záležitost: smrtící obsah nahrávky se začal planetou šířit v podobě nevyléčitelného viru. No a teď ve Smyčce se zdá, že nejen sovy nejsou tím, čím se zdají být.

Před předčasně vyzrálým Kaorim Futamim, zamilovaným do biologie, stojí úkol hodný nebojácného hrdiny: odhalit pravý původ pandemického viru a zachránit tak před smrtí nejen milovanou a značně tajemnou Reiko, ale i svou matku a sama sebe. Jenže problém je, že totální zkáze světa může Kaori zamezit jen tehdy, když se ponoří do nebezpečného území virtuální reality, kde je Sadako jen jedním z mnoha protivníků. Báječná detektivka na deštivé dny.

Franz Kafka: Proměna

Přeložil Vladimír Kafka,

B4U Publishing, 64 stran

„Ucítil nahoře na břiše slabé svědění; pomalu se sunul po hřbetě k čelu postele, aby mohl lépe zvednout hlavu; našel svědící místo, poseté spoustou drobných bílých teček, které nedovedl posoudit; a chtěl to místo jednou nohou ohmatat, hned ji však stáhl zpátky, neboť při dotyku ho hrůzou zamrazilo.“ Anoncovat notoricky známou povídku Franze Kafky má smysl jen tehdy, když jde o vydání něčím výjimečné. A to v tomto případě platí: knihu ilustroval Argentinec Luis Scafati, který svými tísnivými kresbami doložil, že se dokáže velmi dobře vcítit do zoufalého lidského brouka.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].