Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Minulý týden

Minulý týden

Všeobecná fakultní nemocnice v Praze spustila ve svých budovách bezdrátové připojení k internetu. Vláda si zakázala slovo reforma. Do kin přišly Tajnosti. Podle státních zástupců se bývalý šéf Českého Telecomu Gabriel Berdár ničeho nedopustil, když osmkrát vystřelil po nevinných lidech.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Fotografie: Minulý týden 21/2007 - Autor: Pavel Reisenauer • Autor: Respekt
Fotografie: Minulý týden 21/2007 - Autor: Pavel Reisenauer • Autor: Respekt

Všeobecná fakultní nemocnice v Praze spustila ve svých budovách bezdrátové připojení k internetu. Vláda si zakázala slovo reforma. Do kin přišly Tajnosti. Podle státních zástupců se bývalý šéf Českého Telecomu Gabriel Berdár ničeho nedopustil, když osmkrát vystřelil po nevinných lidech. Rezignoval šéf Vojenského zpravodajství Miroslav Krejčík.

Na Everestu bylo rušno, když jej nejdříve dobyla osmadvacetiletá Češka a pak i třiačtyřicetiletý Čech. V Africe začal soud ohledně vydání Radovana Krejčíře české spravedlnosti. Českem se prohnaly bouřky a kroupy. Česká televize žaluje režiséra Víta Olmera za to, že prohlásil, že ČT ovládá mafie, která do této instituce nepustí nikoho, kdo nepatří do klanu.

Úředníci, kteří mají v Českých Budějovicích na starosti dopravu, budou postiženi pokutami, protože díky jejich chybnému rozhodnutí se ve městě vytvořily dlouhé fronty aut. V Praze opět kolabovala doprava. Sociální demokraté podle agentur dohonili v preferencích občanské demokraty a pár hodin nato šéf ČSSD Jiří Paroubek státotvorně nabídl, aby se příští rok konaly předčasné volby. Pan Liška asi dostal instrukce z Berlína, aby s tím Zahradilem něco dělal, tak dělá. Jde o útok páté kolony eurofederalistů, který jsem dříve či později čekal, protože jde s ústavou do tuhého, reagoval vládní vyjednavač pro evropskou ústavu Jan Zahradil na kritiku Strany zelených, že v Unii hájí jiné zájmy, než které mu zadala vláda. Česká média a Regionální televizní agentura zveřejnily ukradený záznam výpovědi týraného chlapce, pak je následovala i MF Dnes.

Začala se točit třetí řada Nemocnice na kraji města. V Olomouci skončila Růžová jízda proti rakovině prsu, která ženám nabízela v autobusu konzultace ohledně této zákeřné nemoci. Anonym hrozil útoky na církevní školy v Praze. Prezident Václav Klaus odhalil, že planeta Země je modrá. U:fon je čtvrtým mobilním operátorem na trhu. Rasisté z Národní strany narušili pietní akt v Letech u Písku, kde se připomínaly oběti zdejšího romského koncentračního tábora. Vyhrál každej, kdo to má v hlavě v pořádku, zakončil fascinující alobalovou show Eurovize ještě více fascinující televizní komentátor a zpěvák skupiny Kabát Josef Vojtek.

Poprvé za třináctiletou historii Pražského mezinárodního maratonu nevyhrál Afričan, ale Portugalec. Evropská unie se shodla na regulaci roamingových cen, takže by mělo zlevnit volání ze zahraničí. Česká televize odmítla vysílat sběrný dokument o Václavu Havlovi, na kterém se pracovalo čtrnáct let, a tak tvůrci vyjednávají s televizí Nova. V jižních Čechách opravili poslední most, jenž byl poničen povodní v roce 2002. V německém tisku se objevily zprávy o tom, že vaše dcera Charlotte Ella není vaše. Můžete to komentovat? zeptal se deník Právo na své třetí zpravodajské straně Karla Gotta.

Jana Hybášková rezignovala na post šéfky SNK Evropští demokraté. Generální ředitel Českého rozhlasu odvolal ředitele ČRo 1 – Radiožurnálu Miroslava Konvalinu. V Jeruzalémské synagoze v Praze proběhl koncert, který má pomoci získat peníze na opravu tamních varhan. Po půlročním vyšetřování policie usoudila, že se zastupitel Sezimova Ústí Martin Klíma nedopustil trestného činu padělání bankovek, když na zasedání rady města na protest vysypal na zem jednostranně vytištěné tisícikoruny, aby tak dokumentoval, že město zbytečně vyhazuje veřejné peníze – nicméně policie to označila za přestupek a předala přestupkové komisi města.

Kardinál Vlk si na své 75. narozeniny splnil dětský sen a chvíli pilotoval vyhlídkové letadlo. Mirek Topolánek jednal s Milošem Zemanem o vládním ekonomickém batohu. Znásilnění není tak neobvyklý čin, to bychom museli ženy upozorňovat dost často, odpověděla vyšetřovatelka Hana Maierová na otázku MFD, proč policie nevarovala kladenské obyvatele, že tam řádí muž, který znásilnil čtyři ženy. V Praze se zkouší metro bez řidiče. Kdosi vypustil umělé desetihektarové jezero nedaleko Habartova. Cenu Františka Kriegla získal za ojedinělou a statečnou činnost při monitorování neonacistického hnutí Ondřej Cakl. Teplický soudce Miroslav Čapek zrušil stíhání muže, který si pro svou potřebu vypěstoval marihuanu, a to s tím, že ničím neohrozil společnost, neboť trávu využíval jen on sám.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 21/2007 pod titulkem Minulý týden