Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Výběr z webu

Jak zabránit kvokání

Moje maminka je ten typ, který raději pro většinu nepotřebných věcí najde nové místo, než aby je nacpala do chřtánu sídlištního kontejneru.

Po tragédii na virginské polytechnice nepochybně oživne debata o regulaci vlastnictví zbraní. Řada lidí dává masakr za vinu příliš liberálním zákonům, díky kterým se v USA může ozbrojit prakticky kdokoli.

VURBS.BLOG.RESPEKT.CZ

Moje maminka je ten typ, který raději pro většinu nepotřebných věcí najde nové místo, než aby je nacpala do chřtánu sídlištního kontejneru. Díky tomu občas při generálním úklidu narazíme na opravdový skvost. Posledním úlovkem je zažloutlá kniha z roku 1947. Nese název Rady a pokyny pro úsporné vedení domácnosti. Co ještě hospodyně potřebuje k doplnění vědomostí, aby předešla škodám a ztrátám v domácnosti, rodině a hospodářství. Na zhruba 155 stranách jsou zde abecedně seřazeny důležité postřehy pro novopečenou vládkyni kuchyně, prádelny a dvora. Takže jen pro ukázku:

Červ psí – Kdo se nechává od psů lízat, může dostati psí červy do oběhu krevního. Psi ztrácejí červy i v pokoji, a proto nutno mýti si často ruce a častěji psy od červů čistiti.

Úhoře rychle umrtvíme, klepneme-li ho prudce dvakráte kladívkem do hlavy a ještě několikráte mu hlavou udeříme o hranu stolu.

Hluk je při vaření a vykonávání domácích prací celkem zbytečný. Dobře se nádobí ukládá i bezhlučně, nemusí všechno padat z ruky. Aby děti nehlučely, vymyslíme jim zaměstnání tišší. Botky jim opatříme gumovými podpatky nebo gumovou podešví – pak…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 51 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].