Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Scéna

Hudba

Rytmická část skupiny Living Colour chvíle zimního spánku svého mateřského projektu ráda využívá k jiným aktivitám: loni Praha viděla jejich zatím poslední počin s názvem Head Fake, letos bubeník Will Calhoun a basista Doug Wimbish už poněkolikáté přivážejí do Česka svou formaci Jungle Funk, v níž je doplňuje zpěvák a perkusista Winx. Trio vychází z funku, jazzu a world music, nejde však jen o lahůdku pro náročné. Energie, spontaneita a komunikace s publikem dělají z koncertů Jungle Funk akci vhodnou pro každého, kdo má rád opravdu živý hudební projev. Kapela zahraje v pražském Lucerna Music Baru v úterý 15. 3.

vobrazek_472.jpeg • Autor: Respekt
vobrazek_472.jpeg • Autor: Respekt

Rytmická část skupiny Living Colour chvíle zimního spánku svého mateřského projektu ráda využívá k jiným aktivitám: loni Praha viděla jejich zatím poslední počin s názvem Head Fake, letos bubeník Will Calhoun a basista Doug Wimbish už poněkolikáté přivážejí do Česka svou formaci Jungle Funk, v níž je doplňuje zpěvák a perkusista Winx. Trio vychází z funku, jazzu a world music, nejde však jen o lahůdku pro náročné. Energie, spontaneita a komunikace s publikem dělají z koncertů Jungle Funk akci vhodnou pro každého, kdo má rád opravdu živý hudební projev. Kapela zahraje v pražském Lucerna Music Baru v úterý 15. 3.

•••

Irové slaví svůj svátek svatého Patrika s vervou, kdo se chce přidat, bude vítán ve čtvrtek 17. 3. v pražském Paláci Akropolis na vystoupení skupiny Flook. Čtveřice muzikantů, která u nás zatím nehrála, patří ke stálicím world music festivalů, kde prý svým živelným hraním dokáže každého roztancovat. Hudební výraz Flook vychází z irské lidové hudby a vytváří jej harmonie fléten, svižný kytarový podklad a hra na tradiční irský buben bodhran.

•••

A ještě jednou ze světa world music: komu se líbilo loňské vystoupení finské kapely Värttinä, v níž tradičnímu folku v podání statných severských žen sekundují rockoví instrumentalisté, jistě ocení, že vydavatelství Indies Records dává na trh kompilaci toho nejlepšího z…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 42 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].