Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Týdenní zprávy

Pondělí - Vláda slíbila, že do konce příštího roku uzavře dalších šest kapitol potřebných pro vstup do Evropské unie. Řekl to hlavní český vyjednavač vstupu do EU Pavel Telička.

Pondělí - Prezident Václav Havel navštívil severní Čechy, aby se ujistil, jak se tu zlepšuje životní prostředí: „Před jedenácti lety jsem viděl měsíční krajinu, dnes je to opět Země,“ prohlásil prezident.

Úterý - Americký podnikatel Ronald Lauder prohrál v Londýně arbitráž s Českou republikou. Lauder tvrdil, že český stát neochránil jeho investici a je odpovědný za to, že mu Vladimír Železný ukradl televizi NOVA. Za to Lauder požadoval od státu náhradu v řádu desítek miliard korun.

Úterý - Státní zastupitelství v Šumperku obžalovalo Davida Pěchu (22) z propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod občanů. Měl se ho dopustit svými články v časopise Pochodeň, kde mimo jiné vyzýval k diktatuře proletariátu.

Úterý - Případ sedm let staré privatizace obchodního domu Breda v Ostravě má prvního odsouzeného. Okresní soud tamtéž rozhodl, že bývalý likvidátor obchodního domu Leoš Nechvátal porušil pravidla při správě cizího majetku, a odsoudil ho na dva roky podmíněně. V kauze šlo o to, zda opavský podnikatel a známý sponzor kdysi vládnoucí ODA Kamil Kolek získal obchodní dům o padesát milionů korun levněji, než byla skutečná cena. Nechvátal se odvolal.

Úterý - Americká organizace Freedom House kritizovala vývoj…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 35 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].