Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

Hon na čarodějnice - tentokrát proti Pozemkovému fondu ČR

Nechápeme, kdo najednou pořádá hon na Pozemkový fond ČR. Protože váš název zní Respekt, což si vykládáme jako respekt k pravdě, a nikoliv k osobám, které popotahují za politické nitky, věříme, že k vašemu článku Škůdce v Pozemkovém fondu (Respekt č. 46/97) s podtitulkem Komu vláda svěřuje prodej státní půdy otisknete i naše názory a informace.

Pozemkový fond ČR zprivatizoval za své trvání státní majetek za 8 miliard Kč, za 11 miliard vrátil majetek oprávněným osobám, pronajímá zhruba 900 000 hektarů zemědělské půdy, je největším bytovým podnikem v republice, který se stará o 6100 bytových jednotek, atd. atd. Na počátku roku 1993 měl PF ČR pár úředníků a nyní jich má kolem pěti stovek v celé republice. Nejsou to ovšem ti, kteří patří do kategorie úředníků bankovních či státních, ale na svůj chléb si vydělávají velice tvrdě. Myslíte si tedy, že je objektivní, když o nich píšete, že jsou neochotní, neschopní, líní a nepořádní?

V tomto výčtu „neschopů“ figuruje v článku i územní pracoviště PF ČR v Pelhřimově, o němž se tu říká, že „pobočka v Pelhřimově uzavírala nové nájemní smlouvy s neplatiči“. Vedu toto územní pracoviště a nestačím se divit. Když čtu protokol kontrolorů, kteří u nás kontrolovali přímo, dozvídám se z něho, že na našem okrese jeden nájemce dlužil nájemné z období od 1. ledna do 30. června…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 23 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].