Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Jak jsme s komunisty slavili 1.máj

Jak se zmínilo Rudé právo na titulní straně svého plátku, ve Vokovicích bylo při májové veselici dost času i místa pro diskuse, dokonce i před areálem Vysoké školy politické.Před areálem se diskutovalo ne snad proto, že by uvnitř nebylo dost místa, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale protože nás pořadatelé dovnitř nepustili.

Jak se zmínilo Rudé právo na titulní straně svého plátku, ve Vokovicích bylo při májové veselici dost času i místa pro diskuse, dokonce i před areálem Vysoké školy politické.Před areálem se diskutovalo ne snad proto, že by uvnitř nebylo dost místa, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale protože nás pořadatelé dovnitř nepustili. Když jsem se svými třemi přáteli rozvinul transparent s nápisem KSČ NEMÁ PRÁVO NA VESELICI ZA VRAŽDY, LŽI A KRÁDEŽE, sotva zbyl čas vybalit ostatní cedule: KSČ MIMO ZÁKON, DOST SAMETU - SPRAVEDLNOST.

Příslušníci strany, která se přes noc přerodila z bachaře na ochránce demokracie, se s vervou pustili do „diskuse“. Jednu ceduli roztrhali prakticky okamžitě, u velkého transparentu odnesla „diskusi“ pouze přeražená tyč. Další demokratičtí komunisté se snažili vyrvat z rukou našich i zahraničních novinářů videokamery a fotoaparáty s doporučením, „ať si táhnou dělat bordel domů“.„Sražte je s tím na zem! - Jsou to provokatéři! - Kdo vás ze Západu platí?!“ komentovali náš transparent hystericky komunisté. Někteří nevydrželi muka demokracie a přidali malý strkanec.„Koho jsme zabili, vy hajzlové?!“ otázal se jeden. Zmínili jsme se tedy o tisících a miliónech mrtvých, které oni a jejich největší kamarád KSSS zavraždili, o zničených lidských osudech, o Pavlu Wonkovi, na jehož adresu nám bylo sděleno, že to byl stejnej parchant jako my a že na nás taky jednou dojde. Na připomínku lednových událostí a masakru 17.listopadu 1989: "Dali vám málo a…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 23 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].