Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

Dopisy od našich čtenářů.

Sametovost není polovičatost (dopis mluvčích OF Pardubice)

Vyhráli jsme (tedy OF) volby. Většinou si ale neuvědomujeme, že nyní padá veškerá odpovědnost na nás; za tuto republiku, za správu měst a obcí, vlastně za vše. Budeme-li postupovat polovičatě, jak tomu zatím je, dočkáme se brzy oněch starých komunistických časů. Většinu lidí, těch, co stáli na náměstích, ve fabrikách, studentů, přepadá dnes skepse a beznaděj ze způsobu, jakým se s naším vítězstvím zachází.

Od prosince jsme tvrdili, že je třeba zbavit se komunistických pohlavárů v hospodářském vedení, že později to bude podstatně těžší. Nebylo to bráno v úvahu. Dnes je skutečností, že většina podniků se komunistického nomenklaturního vedení nezbavila. Od začátku to bylo zapříčiněno polovičatými stanovisky některých činitelů, kteří se v hospodářské sféře nepohybovali, například P.Pitharta. Lidsky jsme postupovali sametově, to je v pořádku. Ale mnozí si pletou sametovost s polovičatostí v práci politické i ekonomické. Polovičatost vede svými důsledky k tomu, že musíme znovu a znovu řešit, co mohlo být vyřešeno jednou provždy. Práce se stává neefektivní, ztrácí se důvěra v OF. A komunisté ve vedoucích funkcích podnikají ostošest.

Příklad: zdiskreditovaný bývalý tajemník MěNV Pardubice p.Rompot se spojí s náměstkem Tesly Pardubice p.Růžičkou a ing.Knollem. Zavolají k tomu náměstka Tesly ze Slovenska a založí akciovou společnost Futuro. Podobně se bývalý ředitel Tesly Přelouč p…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 21 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].