Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Vlastní cestou

Od 1. listopadu se časopis osamostatnil. Je to pro nás velký okamžik, a ještě větší výzva

Autor: Milan Jaroš
Autor: Milan Jaroš
0:00
Přehrávač
Poslechnout článek

Respekt za dva týdny oslaví už čtyřiatřicáté narozeniny, ale ty letošní budou přece jen jedinečné. Jak už jste zřejmě slyšeli, od 1. listopadu se náš časopis osamostatnil. Už nejsme součástí vydavatelství Economia, jdeme vlastní cestou. Je to pro nás velký okamžik, a ještě větší výzva. Budeme moc rádi a vděční, když se k nám přidáte.

Více informací k našemu kroku přináším uvnitř čísla, ale tady bych rád uvedl pár základních faktů, na které se ptáte nejvíc.

1. Nedotkne se změna stávajících předplatitelů? Nedotkne, jste náš největší poklad, takže pro vás se v tomto ohledu nic nemění. Může se zpočátku stát, že budeme na nějaké podněty reagovat pomaleji, prosíme o trpělivost. Migrace z jednoho systému do druhého je velký projekt. Vše vypadá dobře, jen musíme některé věci vyladit.

2. Inzertní a další závazky platí také, do konce roku je vše stejné jako dosud. Případní zájemci o inzerci se mohou obracet na naši kolegyni Zuzanu Kučera Vlnasovou (kontakt je v tiráži).

3. Kde je nové sídlo redakce? Jsme už přestěhovaní do Vodičkovy ulice 36. Kontakty na redakci, případně zákaznickou linku jsou rovněž v tiráži.

4. Mohu vás nějak podpořit? Momentálně je nejjednodušší cesta v crowdfundingu. Už teď musím poděkovat spoustě z vás, kteří jste se zapojili. Je to pro nás nejen finanční, ale i srdeční vzpruha. Velmi si toho vážíme.

5. Je pravda, že Respekt zdražuje? Ano, od tohoto čísla se cena časopisu ve stáncích či pro nové a obnovující předplatitele zvyšuje. Jedno tištěné vydání stojí 60 korun. Náklady šly v posledních letech tak vysoko, že už jsme nemohli cenu držet. Věříme, že to pochopíte.

Vážené čtenářky, vážení čtenáři, inspirativní čtení vám přeje

Erik Tabery

šéfredaktor

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 45/2023 pod titulkem Vlastní cestou