Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Jdeme ke dnu, kapitáne

Zaoceánský parník Kerberos plný cestujících pluje v roce 1899 do Ameriky. Posádka zachytí nouzový signál, změní kurz a za temné noci dopluje k jiné lodi téže společnosti, která před čtyřmi měsíci beze stopy zmizela. Je prázdná, jediný nalezený chlapec se zdá být němý a nelze od něj zjistit, co se stalo. Zároveň se na palubu Kerbera vplíží záhadný černý pasažér a začnou umírat lidé.

První díly mysteriózního seriálu 1899 nabídly na platformě Netflix napínavou podívanou s pozoruhodnými vizuálními efekty a slušnými hereckými výkony, což diváci odměnili vysokou sledovaností. Pak se ale věci začaly komplikovat, a nejen na palubě Kerbera. Jako by si scenáristé, kteří mají za sebou úspěšný seriál Dark, tentokrát s dobře rozehraným příběhem nevěděli rady a jen svévolně vršili výlety do jiných realit – záhady, u nichž se postupně dalo vytušit, že se nedočkáme rozuzlení, protože na něm vlastně nezáleží. Dávno před koncem první série nebylo těžké uhodnout, že se děj odehrává ve virtuální realitě, kde je možné prostě cokoli.

Minulý týden Netflix oznámil, že další dvě plánované série ruší. Další díly seriálu, který si díky náročné digitální technologii i angažmá známých herců vyžádal značné náklady, zřejmě ztrácely sledovanost (přesná čísla neznáme) – ale hlavně se nepodařilo přilákat dost nových předplatitelů, což je dnes pro Netflix klíčový ukazatel. Recenzenti kroutili hlavou nad stále se opakujícími replikami typu „tohle přece nemůže být skutečné“ a jejich…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 52 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].