Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Společnost

Ahojky, Punťo

Klokaní maso nakrájejte na kousky. Pak přidejte vločky z řasy kelpa, mrkev, pažitku. K tomu žitnou mouku. Z těsta pak dělejte na plech malé hnědé hromádky. Ano, takové, jaké dělá váš pejsek. Tohle mlsání totiž bude pro něj. Masové sušenky, jak je pečou v novém podniku Punťova první psí cukrárna v Praze na Žižkově. Ahojky, pejskaři. Pojďme si dát do nosu. Nebo do čumáčku?

Sotva vstoupíte, vyběhne na vás pár čtyřnohých kamarádů. Stačí je nenápadně odkopnout stranou a můžete vybírat. Dá si váš mazlík radši šunkové koláčky, nebo sardinkové placičky? Sušenky ve tvaru rybiček jsou z tuňáka – z čeho asi budou vykrajovaní pudlíci? Okouni v těstíčku a keksy, to je něco pro psy. Panečku. A pro páníčky pepsi. To kdyby se rozhodli myslet taky na sebe, což se však nestane. Jak ostatně ví i pan spolumajitel. Při pohledu na jeho bice-psy mu rádi věříme, že chtěl původně fitko. Pak se ale dočetl o psích pekárnách a zdál se mu to lepší model. Pes je totiž jedna z mála bytostí, která člověka zajímá víc než on sám.

Je poslušný, plně podřízený a nikdy nic nenamítá – prostě nejlepší přítel. Psí sušenky přijímá stejně vděčně jako kopanec. Svého pána miluje bezvýhradně a pán za jeho lásku rád zaplatí. Utrácí za věci, které pes nechce ani nepotřebuje, což ale nikdy neřekne. Prostě krásný vztah, tak proč na něm nevydělat? Češi utratí za domácí zvířata sedm miliard ročně, což je skoro stejně jako za ministerstvo kultury. U nás nejvíc za jídlo, ovšem ve Velké Británii, zemi s nejvíce psy v…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 43 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].