Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Editorial: V sedle s knihou v ruce

Od 7. července budete mít možnost koupit si Respekt i v tabletech, které využívají technologii Android

054 A TEMA mongolsko foto reuters RTR32AAT • Autor: Globe Media /  Reuters
054 A TEMA mongolsko foto reuters RTR32AAT • Autor: Globe Media / Reuters

Kolega Martin M. Šimečka strávil několik týdnů v Mongolsku a můžeme být rádi, že se nám vůbec vrátil. Ne proto, že by mu tam hrozilo nějaké nebezpečí, ale natolik okouzlil tamní nomády, že ho přemlouvali, aby zůstal. A evidentně bylo okouzlení vzájemné. „Eddie si mne pátravě prohlíží a vzápětí se tento muž, který až dosud mluvil o nomádech s pohrdáním městského člověka, mění v mongolského válečníka, nahrbí se nad koňskou šíji a vyrazí vpřed. Při trysku na mongolském koni jen stojíte ve třmenech v naději, že kůň pod vámi neuskočí na stranu a vy se nezabijete. Eddie na mne čeká na hřebeni a oči mu září. A já jsem chycen. Zamiloval jsem se do mongolských koní,“ píše Šimečka ve své reportáži, kterou najdete na str. 54–60 a já vám ji velmi doporučuji.

Stejně jako naši tradiční literární přílohu, jež vychází vždy na začátku prázdnin (druhá pak před Vánoci). I tentokrát ji připravil Ondřej Nezbeda a mezi autory povídek najdete například Jiřího Hájíčka či Magdalénu Platzovou, rozhovor nám poskytl knižní grafik Martin Pecina a o výtvarný doprovod se postaral Tomáš Bambušek.

Mám radost, že můžeme konečně kladně odpovědět na vaše četné dotazy a oznámit, že od 7. července budete mít možnost koupit si Respekt i v tabletech, které využívají technologii Android. Pokud zjistíte nějaké nedostatky, budeme moc rádi, když nám napíšete. Kolega Michal Ischia je už na adrese [email protected] připraven odpovědět na vaše poznámky a dotazy.

Závěrem ještě technická informace, protože máte v rukou dvojčíslo Respektu, další vydání koupíte či najdete ve schránce až 14. července. Už teď se na vás těšíme.

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,

inspirativní čtení vám přeje

Erik Tabery

šéfredaktor

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 27/2014 pod titulkem Editorial: V sedle s knihou v ruce