Nápad jako prase
Předkrm, hlavní chod a dezert. Proč by to měli mít jen lidé? Aktivisté z Anglie volají: Také prase má chuť na tříchodové menu, tak proč mu nedat aspoň zbytky? Problém je, že právo prasat na zbytky je protiprávní.
Situace je tato. Jakmile složíme příbor, ze zbytků na našem talíři se stane bioodpad. Bioodpad má být podle směrnic EU řádně uskladněn, zlikvidován a zrecyklován – v bioplynové stanici, v kompostárně – či spálen v kafilerii. Restaurace i školní jídelny musí své kyblíky se zbytky předat za přísných bezpečnostních opatření prověřeným, autorizovaným a certifikovaným firmám, které je uloží stejně bezpečně jako odpad z Temelína.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům týdeníku Respekt.
Odemkněte si všech 44 článků vydání zakoupením čísla nebo předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.
Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:
Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na opravy@respekt.cz.
Inzerce • Předplatitelům reklamu nezobrazujeme