Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Společnost

...na Nové scéně

Pracuji na tom, jak bude vypadat první poprázdninový měsíc na Nové scéně, který bude také začátkem první kompletní sezony znovuotevřené Nové scény. Pevně doufám, že bude hezky a nebude tak naše expanze mimo budovu po zásluze potrestána. Samotné zahájení sezony plánujeme přímo na piazzetu Národního divadla. (To je to náměstíčko mezi zlatou kapličkou, provozní a restaurační budovou a Novou scénou.) Prvního září po setmění začne multimediální představení SPAM – Bit v podání Vladimira 518, Davida Vrbíka a Ondřeje Anděry. V hlavní roli vystoupí skleněná fasáda Nové scény. Na piazzetu se pak ještě opakovaně v září vrátíme s představením Package našeho rezidentního souboru 420 PEOPLE nebo třeba festivalem Za dveřmi, který se z Karlínské haly podívá také na chvíli k nám. Vše by mělo být zarámováno projektem Picnik Nové scény, v jehož rámci chceme na celý srpen a větší část září překrýt prostor piazzety živým trávníkem. Snad to klapne.

S projekty pro dětské diváky jsme se s laskavým svolením sester voršilek vloupali do jejich zahrady, která těsně sousedí s naší budovou. Dětem budou u nás patřit neděle, stejně jako v této sezoně.

Uvnitř divadla mimo nepřeberné množství představení souborů Národního divadla uvidíme ještě hvězdy budapešťské nezávislé scény The Symptoms s jejich představením Nothing There v rámci festivalu Nultý bod, odpremiérujeme…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 52 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].