Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Anketa

Anketa: Na co se nejvíc těšíte v letošním roce?

Eduard Janota • Autor: Archiv
Eduard Janota • Autor: Archiv
  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

EDUARD JANOTA

ministr financí

Obávám se toho, že volby vzhledem k nastavení volebního systému opět dopadnou vyrovnaně a bude problematické sestavit většinovou a stabilní vládu. Což bude mimo jiné znamenat komplikaci pro schvalování jakékoli legislativy, nejen rozpočtové. A na co se nejvíc těším? Na konec úřednické vlády, ve které dělám ministra financí.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

ELIŠKA WAGNEROVÁ

místopředsedkyně Ústavního soudu

Těším se na to, že po volbách zaplní poslanecké lavice noví poslanci menších demokratických liberálních stran a budou vyvažovat zájmy dvou stávajících obříků. Těším se na to, že politické orgány státu budou brát v úvahu zájmy jednotlivců a ne jen silné zájmy organizovaných skupin. Také se těším na to, že soudci budou usilovat o nastolování spravedlnosti a jejich výklad právních předpisů obstojí i v testu zdravého rozumu. Že by bylo přání otcem myšlenky? Možná, ale nějak se začít prostě musí.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

VOJTĚCH KOTECKÝ

programový ředitel Hnutí DUHA

Těším se, že poslanci začnou debatovat o zákoně podle britského vzoru, který napříč ekonomikou rozhýbe investice do moderních, zelených technologií. Těším se, že výrobní náklady na solární elektrárny díky inovacím a masovější produkci klesnou – jako v poslední dekádě průměrně každý rok – asi o desetinu. Těším se, že dalších pár set farem na desítkách tisíc hektarů krajiny přejde na ekologické zemědělství. Těším se, že ODS a ČSSD v hrůze z výbušného volebního tématu opět zamítnou plány Czech Coal na rozšiřování uhelných dolů na Mostecku. A těším se na jaro, podzim, v létě na hory a na všechny skvělé knížky, které vyjdou.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

HELENA ČACKÁ

ředitelka společnosti UNIVYC, členka burzovní komory

O Vánocích mně moje děti daly dárky se slovy:

„A přestaň konečně už tolik pracovat…“

Sice to bude těžko realizovatelné, ale doufám, že se mi podaří v letošním roce vedle práce si najít čas na to, abych si mohla vzít v klidu knížku a číst, abych mohla v zimě lyžovat nebo v létě jezdit na kole, aniž si to jen naplánuji, a pak to musím kvůli práci rušit, jako jsem to dělala letos. Prostě vést méně hektický život a občas jen tak být s dětmi, přáteli nebo sama. Bude to obtížné, protože jsem v práci před realizací velkého projektu, ale stejně se těším, že se mi to povede.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 1/2010 pod titulkem Anketa: Na co se nejvíc těšíte v letošním roce?