Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Nenašli jste, co hledáte?

Napište na [email protected]

Přílohy

Máte ten luxus být euroskeptici

Rudolf Hermann, Martin Fabrice Plichta, Douglas Lytle, Dinah Spritzer. • Autor: Karel Cudlín
Rudolf Hermann, Martin Fabrice Plichta, Douglas Lytle, Dinah Spritzer. • Autor: Karel Cudlín

O Bílé hoře, zdejší nehybnosti a snění o druhém Švýcarsku hovořil RESPEKT se čtyřmi zahraničními zpravodaji v Česku

56_zpravodajove_cudlin01_R52_2009_s.jpg • Autor: Respekt
56_zpravodajove_cudlin01_R52_2009_s.jpg • Autor: Respekt

Douglas Lytle, agentura Bloomberg; v Praze žije od roku 1997; před nástupem do Bloombergu působil jako zdejší reportér agentury Dow Jones

Martin Fabrice Plichta žije v Praze od roku 1989; o dva roky později se stal zdejším zpravodajem francouzského deníku Le Monde a je jím dosud

Rudolf Hermann, švýcarský deník Neue Zürcher Zeitung; zpravodajem v Česku byl už po celá 90. léta, loni se sem vrátil, po výjezdu do Austrálie

Dinah Spritzer, novinářka na volné noze; píše do Jewish Telegraphic Agency, deníku New York Times; vyučuje na New York University v Praze; v Česku žije od léta 2001 

Blíží se Vánoce, což pro sekulární Česko znamená hlavně hodně jídla. Máte nějaké oblíbené české jídlo?
Spritzer: České vánoční cukroví! Podle mě ho vymyslel Bůh. Já jsem Židovka a cukroví považuju za jediný důvod, který by mě přinutil myslet na Ježíška. Matka mého českého přítele dělá neuvěřitelné cukroví.
Plichta: Skvělé polévky. Bramboračka, gulášovka, dršťkovka. A pak taky kachna se zelím.
Hermann: Já mám rád skoro všechno domácí české jídlo. Je poctivé…
Lytle: …a jako od tchyně. Moje česká tchyně skvěle vaří,…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 54 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].