Používáte nástroj pro blokování reklamy. Příjmy z reklamy umožňují naši existenci.
Podpořte nás a nástroj pro tento web vypněte (návod). Nebo si pořiďte předplatné a reklama se vám nebude zobrazovat. (E-shop)

Obtěžuje vás reklama?
Předplatitelům ji nezobrazujeme.

Reklama
 
Přílohy

Máte ten luxus být euroskeptici

Rudolf Hermann, Martin Fabrice Plichta, Douglas Lytle, Dinah Spritzer.
Rudolf Hermann, Martin Fabrice Plichta, Douglas Lytle, Dinah Spritzer. • Autor: Karel Cudlín

O Bílé hoře, zdejší nehybnosti a snění o druhém Švýcarsku hovořil RESPEKT se čtyřmi zahraničními zpravodaji v Česku

56_zpravodajove_cudlin01_R52_2009_s.jpg
56_zpravodajove_cudlin01_R52_2009_s.jpg • Autor: Respekt
Douglas Lytle, agentura Bloomberg; v Praze žije od roku 1997; před nástupem do Bloombergu působil jako zdejší reportér agentury Dow Jones
Martin Fabrice Plichta žije v Praze od roku 1989; o dva roky později se stal zdejším zpravodajem francouzského deníku Le Monde a je jím dosud
Rudolf Hermann, švýcarský deník Neue Zürcher Zeitung; zpravodajem v Česku byl už po celá 90. léta, loni se sem vrátil, po výjezdu do Austrálie
Dinah Spritzer, novinářka na volné noze; píše do Jewish Telegraphic Agency, deníku New York Times; vyučuje na New York University v Praze; v Česku žije od léta 2001 

Blíží se Vánoce, což pro sekulární Česko znamená hlavně hodně jídla. Máte nějaké oblíbené české jídlo?
Spritzer: České vánoční cukroví! Podle mě ho vymyslel Bůh. Já jsem Židovka a cukroví považuju za jediný důvod, který by mě přinutil myslet na Ježíška. Matka mého českého přítele dělá neuvěřitelné cukroví.
Plichta: Skvělé polévky. Bramboračka, gulášovka, dršťkovka. A pak taky kachna se zelím.
Hermann: Já mám rád skoro všechno domácí české jídlo. Je poctivé…
Lytle: …a jako od tchyně. Moje česká tchyně skvěle vaří,…

2009_obalka_R52-53
Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům týdeníku Respekt.
Odemkněte si všech 54 článků vydání zakoupením čísla nebo předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

I. Zadejte své údaje a zvolte způsob platby

Předplatné bude automaticky prodlužováno. Funkci můžete kdykoli zrušit.

Rychlá online platba

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Máte dotazy ohledně předplatného? Neváhejte nás kontaktovat na predplatne@economia.cz nebo +420 217 777 888 (každý pracovní den 
od 7.30 do 17.00, mimo pracovní dobu je k dispozici záznamník).

Platbu kartou i on-line platbu zabezpečuje
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

2009_obalka_R52-53
Odemkněte tento článek
Získáte přístup ke všem 54 článkům z tohoto vydání.
Chcete-li článek okomentovat nebo nás upozornit na chybu, přihlaste se nebo se zaregistrujte. Nejzajímavější příspěvky zveřejníme.
Reklama

Vyhledávání

Tip: Vyhledávejte dle autora pomocí autor: autor:”Erik Tabery” další tip

Výsledky vyhledávání

Hledám o sto šest
Vyskytla se chyba, zkuste to znovu.

Nejvíce hledáte