Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Blogy

Blogy

Je dobře, že v Česku existují kraje. Neboli že se o školách a nemocnicích a všemožných dotacích rozhoduje stranou od Prahy.

Bajka o sponzorech

Ke sponzorovi se musíte dostat, respektive prokousat. Většina kandidátů je takovými ňoumy, jako jste vy nebo já, obtěžována denně a jejich sekretářky umí odmítnout spojení asi na tisíc zajímavých způsobů. Může se vám ale stát, že takového bosse potkáte někde na jím sponzorované akci. I vznešený sponzor se občas něčeho napije nebo musí na toaletu. Takto jsme generálnímu řediteli jakési banky, když jsme ho zastihli u sektu, vysvětlili svůj projekt a on vysloveně zahořel.

KOENIGSMARK.BLOG.RESPEKT.CZ

Dálnice naše vezdejší, amen

Je dobře, že v Česku existují kraje. Neboli že se o školách a nemocnicích a všemožných dotacích rozhoduje stranou od Prahy. A taky že se tím pádem Česko stane pestřejší zemí, protože jednotlivé kraje se budou od sebe čím dál víc lišit. Jenže ani kraje nedokážou zvrátit jeden vskutku stupidní rys posledních osmnácti let (ne že by to za bolševiků bylo jinak). Ten rys lze popsat heslem – dálnice především!

Už o tom bylo napsáno hodně, pořád ale ne dost. Už zase politici před volbami omílají, jak je ze všeho nejdůležitější stavět silnice a dálnice. Jako kdyby na tom stál a padal svět, jako kdyby šlo o univerzální recept na štěstí.

SVEHLA.BLOG.RESPEKT.CZ

Útěky nikam

Kamarád, přezdívaný Ricky, mluvil o trvale udržitelném životě, když my ostatní ještě tahali…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 52 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].