Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Hudba

Hudební novinky

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Autor fotografie: SPERM • Autor: Respekt
Autor fotografie: SPERM • Autor: Respekt

Mugison

Klub Strahov 007, Praha, 6. 7.

Islandský autorský zpěvák už nějaký čas vyhrává ostrovní výroční ceny (Björk se doma přece jen už okoukala). Vousáč dřevorubeckého vzezření hraje energický pop mnoha nápadů: českou premiéru má v malém sále a mimo sezonu, což by nás nemělo zmást.

Litoměřický kořen

4.-5. 7.

Festival hudby, jíž se říká světová i alternativní. Na theremin zahraje Barbara Buchholzová, na eufonium Shirley Anne Hofmannová, dále vystupují Dva, Jan Budař s Eliščiným bandem či Plastici s orchestrem Agon.

Elvis Costello: Momofuku

Lost Highway / Universal Music

Rocker s renesančním záběrem tentokrát nepíše komorní hudbu ani kultivovaný jazz. Během týdne natočil syrové bigbítové písně, na jejichž začátku se obvykle křičí „one, two, three, four“.

N. E. R. D.: Seeing Sounds

Interscope / Universal Music

U chytrých producentů The Neptunes se ještě nedávno čekalo na každý další tah. Jsou ale přezaměstnaní: snad proto je jejich vlastní diskosoulový projekt plný příjemných nápadů střední váhy, ale nedobývá pro pop nová území.

Dubstep Allstars Vol. 06

Tempa / Maximum Underground

Vida, český distributor přibral do nabídky značku Tempa. Výtečná příležitost k nahlédnutí do dnešní londýnské scény: potemnělý apokalyptický styl dubstep svědčí o tom, že klubová zábava má momentálně nový zvuk a zčásti i obsah.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].