Často hledáte, jak…
Obálka vydání 51/2006
51/2006 • 17.–24. 12. 2006

2006/51

Domov

Ta radost být po osmi letech zase u moci

Jaroslav Spurný, Silvie Lauder

První Topolánkova vláda končí. Byla v něčem důležitá? Minimálně v tom, že vyrobila mustr, jak se může v Česku chovat kabinet v dlouhodobé demisi.

Přísně tajné:bylo to fér

Silvie Lauder

Nešlo o miliardy, ani o zločin, za nějž by měl někdo sedět. Šlo „jen“ o ukázku podezřelého hospodaření s veřejnými penězi a přetrvávajícího přesvědčení institucí, že čím méně toho veřejnost ví, tím lépe.

Havel na Kolumbii

Veronika Tuckerová

V jedné z debat svého právě skončeného pobytu na newyorské Columbia University si Václav Havel vyměňoval komplimenty s bývalým prezidentem USA Billem Clintonem.

Léčivý příběh o síle úsměvu

Kateřina Mahdalová

Na počátku bylo slovo a to slovo bylo tvrdé: populární magazín otiskl svědectví mladého muže, který onemocněl rakovinou a odešel se léčit do známé pražské nemocnice Motol. Chovali se tam tak příšerně, napsal pacient, že jsem to nevydržel a musel odejít. Vypravili jsme se do Motola zjistit, co na tohle vysvědčení své práce od člověka stojícího v osmadvaceti letech nečekaně tváří v tvář smrti říkají tamní sestřičky a lékaři.

Jeden den v životě

Joe Kowalski

Dnes ráno se probouzím bez budíku. Místo do práce chvátám na pražskou poštovní celnici. Včera mi totiž po dvou týdnech čekání došla oznámenka balíku z ciziny.

Stezka králů Šumavy

Vladimír Ševela

Pražský primátor Pavel Bém se nechal před volbami fotografovat na kole a slíbil občanům spoustu nových cyklostezek. Rada Karlovarského kraje minulý týden schválila plán na vybudování sto padesáti kilometrů cyklostezek kolem řeky Ohře za více než půl miliardy korun. A bolet to zas tolik nebude: velká část peněz na tyto bohulibé projekty má přiletět z fondů Evropské unie. Nastávají lepší časy. Ale pro koho? Pro životní prostředí, cyklisty, nebo asfaltéry?