Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Civilizace

politicaltheory.info

Když se to narodilo, bylo to takové malé nic. Doktorand z newyorské New School for Social Research Alfredo Perez v lednu 2003 spustil svou anglicky psanou stránku Political Theory Daily Review.

Když se to narodilo, bylo to takové malé nic. Doktorand z newyorské New School for Social Research Alfredo Perez v lednu 2003 spustil svou anglicky psanou stránku Political Theory Daily Review. Jednoduchá amatérská grafika spolu s třemi odkazy denně na zajímavé články nijak nenapovídala, že o dva roky později bude tento web vychvalovat i britský Guardian.

Rodák z Portorika totiž vystihl poptávku. Pokud se chcete dozvědět něco o politice a společenských tématech z jiných než českých médií, často odcházíte z kyberprostoru zklamáni. Zkuste Perezovu jednoduchou stránku – autor tu shromažďuje odkazy na hodnotné komentáře s krátkou anotací. Postupně k projektu připojil i cenný seznam think-tanků, intelektuálů a blogů. Nyní už projekt pokrývá slušnou škálu témat. „Jsou to hlavně mezinárodní vztahy, americká politika a kultura, veřejné debaty, akademické texty, také trochu vědy a literatury,“ pochlubil se Perez Respektu. Pokud máte rádi nijak logickou mozaiku českých událostí z rubriky Minulý týden, můžete k nim v angličtině přidat i tu světovou. Jako bonus je prokliknutí k původnímu zdroji.

Autor je spolupracovníkem Respektu.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 39/2006 pod titulkem politicaltheory.info