Často hledáte, jak…
Obálka vydání 37/2006
37/2006 • 10.–17. 9. 2006

2006/37

Kultura

Domov

Topolánkova životní zkouška

Jaroslav Spurný

Proti sobě stojí šance trhnout do stranické kasy velké korupční peníze po dlouhém půstu a možnost dokázat, že předvolební sliby platí. A ODS slibovala, že úplatky a tlaky zájmových skupin nebudou mít na jeho vládu vliv.

Začaly spory o televizi budoucnosti

Silvie Lauder

Rozjezd digitálního vysílání zabrzdil soud. Právem. Rozhodnutí o udělení licence provází chaos. Invaze prvních čistě digitálních stanic, ohlášená původně na jaro 2007, se odsune minimálně o několik měsíců, možná i let.

Sofiina volba českého zdravotnictví

Tomáš Pavlíček

Nové vakcíny proti rakovině děložního hrdla mohou zachránit životy stovkám zdejších žen.
Hlavní hygienik spolu s gynekology však oznámili, že se plošné očkování proti druhé nejčastější rakovině u žen podle jejich analýz nevyplatí. Na druhé straně vah je pět set životů ročně. Šéfy českého zdravotnického rezortu čeká těžké rozhodování.

Jeden den v životě

Tomáš Rychtera

Osm, vstávám a jdu se umýt. Dneska se mně do práce moc nechce, ozvuky včerejšího piva napovídají, že to bude perný den. Cestou na tramvaj se stavuji na včerejším místě činu, v Trafice 67.

Kasina s imunitou, špioni bez kontroly

Zbyněk Petráček

Europoslankyně Jana Hybášková považuje za největší české minus v boji proti terorismu neexistenci trestní odpovědnosti právnických osob. Tím je totiž Praha v rámci EU unikátní.

Komentáře