Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Minulý týden

Minulý týden

Mráz vyhnal z ulic bezdomovce. Lidé na celém světě se modlili za přežití izraelského premiéra Ariela Šarona, kterého zasáhla mrtvice. Pod žlutými prapory a obrazy císaře pána táhli Prahou monarchisté. Zadlužení státu vzrostlo na 700 miliard korun.

Fotografie: Kresba Pavel Reisenauer. • Autor: Respekt
Fotografie: Kresba Pavel Reisenauer. • Autor: Respekt

Mráz vyhnal z ulic bezdomovce. Lidé na celém světě se modlili za přežití izraelského premiéra Ariela Šarona, kterého zasáhla mrtvice. Pod žlutými prapory a obrazy císaře pána táhli Prahou monarchisté. Zadlužení státu vzrostlo na 700 miliard korun. Tehdejší střet o to, kam jít a jak tam jít, nebyl ani na chvilku veden mezi autentickými reformátory a obhájci starých pořádků či komunistickými strukturami, ale našim systémovým změnám bránili především reformní komunisté a disidenti jako Havel či Dienstbier, prohlásil prezident republiky Václav Klaus na konferenci s názvem „15 let od obnovení kapitalismu v českých zemích“, kterou v Praze uspořádala jeho organizace Centrum pro ekonomiku a politiku. Město Příbor odstartovalo přípravu na velkolepé oslavy blížících se 150. narozenin svého slavného rodáka Sigmunda Freuda. Vahou sněhu se prolomila střecha na domě osamělého muže v Horních Bludovicích u Frýdku-Místku. V Labi se koupali otužilci.

Děčínská radnice nabídla k prodeji pískovcovou sochu osvoboditele města od nacismu maršála Pavla Rybalka, kterou na jejím dosavadním místě u městského hřbitova už dvakrát zhanobili neznámí vandalové. Na jednodenní seminář pro studenty Vyšší filmové školy přijel do Zlína slavný americký animátor Andy Schmidt ze studia Pixar. Španělsko oznámilo, že letos možná otevře Čechům svůj pracovní trh. Inflace klesla pod dvě procenta. Poprvé po sedmi letech…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 39 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].