Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

Referendum by mělo platit

Je zarážející, jak politici odmítají naslouchat hlasům svých voličů. Nevím, jestli to bylo shodou okolností, ale v posledním čísle Respektu se to ukázalo hned u dvou článků: Ústí potřebovalo svůj výbuchBrno říká ne. Pokud jde o brněnské referendum, tak je ukázkové, jak zdejší politici odmítají jeho výsledky, protože přišlo málo lidí, ale když je ještě menší počet zvolí třeba do Senátu, tak jim to nevadí.

Copak není důležité respektovat názor těch lidí, kteří se o věci veřejně zajímají a jdou k referendu? Podle mne by se mělo zrušit pravidlo, že musí přijít padesát procent voličů, protože zřejmě tolik angažovaných lidí nemáme.

Hana Říhová, Brno

Více kreslených obrazů

Nejsem typickým čtenářem týdeníku Respekt, protože se rozhoduji na základě titulního obrázku Pavla Reisenauera. Myslím, že jeho nápady mají mnohdy stejnou vypovídací hodnotu jako následné články. V českých médiích je to naprosto ojedinělé a vzhledem k jakési myšlenkové únavě českých novinových fotografů také naprosto osvěžující. Zahraniční týdeníky, jako je Time, Newsweek, The Economist atd. si mohou dovolit dát na titulní stranu fotografie, protože jsou strhující, ale v Česku jejich obdobu nevidím nikde. A zřejmě ani odborníci, když na Czech Press Photo dostala hlavní cenu nudná fotografie…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 40 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].