Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Týdenní zprávy

Pondělí - Vládě chybí k sestavení rozpočtu na příští rok dvacet miliard. Špidlův kabinet se proto rozhodl vzít peníze ze šedesátimiliardové sumy, vyčleněné na úhrady ztrát České konsolidační agentury. Sto padesáti sedmi miliardový rozpočtový schodek se tak nezvýší, ale vláda ustoupila z jedné ze svých ohlášených priorit - snižovat dluhy, které přinesla transformace ekonomiky.

Pondělí - Podle výroční zprávy vydané ministerstvem pro životní prostředí jsme se kvalitou ovzduší přiblížili zemím Evropské unie. V Česku je poškozeno ale mnohem více lesních porostů než v zemích Unie, téměř nerecyklujeme odpady a máme příliš mnoho orné půdy.

Úterý - Poslanecká sněmovna schválila, že referendum o vstupu do Evropské unie se bude konat příští rok na jaře. Občané budou odpovídat na otázku: „Souhlasíte s tím, aby se Česká republika stala podle smlouvy o přistoupení České republiky k Evropské unii členským státem Evropské unie?“

Středa - Skončilo vyšetřování pokusu o nájemnou vraždu novinářky Sabiny Slonkové. Policie vypracovala návrh, podle něhož by měla být obžalována čtveřice obviněných včetně bývalého generálního tajemníka ministerstva zahraničí Karla Srby.

Středa - Michala Zítka, českého vydavatele Hitlerovy knihy Mein Kampf, není možné za vydání této publikace stíhat podle paragrafu o propagaci fašismu a nacismu, protože hnutí je už dávno mrtvé. K tomuto závěru…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 37 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].