Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Minulý týden

Minulý týden

Česká republika se na půl roku postavila do čela Výboru ministrů Rady Evropy. Na Vltavu vyjely turistické parníky. Václav Havel se vrátil z cesty po Austrálii a Novém Zélandě. Ministerstvo financí zveřejnilo tabulky připravovaného zdražení energie.

Česká republika se na půl roku postavila do čela Výboru ministrů Rady Evropy. Na Vltavu vyjely turistické parníky. Václav Havel se vrátil z cesty po Austrálii a Novém Zélandě. Ministerstvo financí zveřejnilo tabulky připravovaného zdražení energie. Patnáctiletý chlapec nalezl v Plzni igelitovou tašku se třemi lidskými lebkami. Z věže hroutícího se břeclavského zámku se odlomily kusy zdiva. Delegace vedená šéfem premiérových poradců Jiřím Weiglem odcestovala do Bratislavy připravit blížící se schůzku Václava Klause s Vladimírem Mečiarem. Ústav experimentální botaniky pokračoval v práci na vývoji nového léku proti rakovině - Olomoucinu. Na skládce poblíž Uherského Hradiště se našlo sedm set ohořelých těl prasat. Kvůli pravidelné kontrole bezpečnosti přestala jezdit lanovka na Sněžku. Mimořádný sněm Občanské demokratické aliance rozhodl, že představitelé strany zatím zůstanou ve vládě. Na posledním zasedání kabinetu jsme zažili chvíli tak mimořádně milého vzájemného povídání, až jsem si říkal, že kdyby to teď natočila televize skrytou kamerou, lidé by nemohli věřit žádným řečem o bratrovražedném boji uvnitř koalice, řekl novinářům premiér Klaus.

V Podbořanech přepadli tři lupiči rolníka a bitím jej donutili, aby jim vydal dvacet korun a dva králíky. Pražská radnice zahájila rozsáhlou opravu silnic a ve městě vypukl dopravní kolaps. Přestal platit zákon zakazující reklamu cigaret a začal platit zákon povolující reklamu cigaret. Dvacet minut hořelo v českém…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 23 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].