Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Napijme se z proudu Léthé

Podobně jako na jaře, odstartovali i nyní republikáni svoji volební kampaň v předtermínu. V prvním kole opustili tradiční rasismus a pokusili se o diskreditaci území dosud hájeného - o odstřel Charty 77.

Podobně jako na jaře, odstartovali i nyní republikáni svoji volební kampaň v předtermínu. V prvním kole opustili tradiční rasismus a pokusili se o diskreditaci území dosud hájeného - o odstřel Charty 77. Na tiskové konferenci 27.září se k tomu odhodlal předseda Sdružení pro republiku - Republikánské strany Miroslav Sládek. Učinil to s takovou razancí, že to následující den nemohla pominout většina českých deníků.

Referovaly rozdílně. Většinou se omezily na stručné noticky uvnitř listu. Mladá fronta byla obsáhlejší a hanobící výroky ocenila poměrně přesně - na žalobu. Jediný, komu téma evidentně přišlo vhod, byla Lidová demokracie. Doplnila lži a konstrukce šéfa republikánů vlastním dlouhým komentářem.Čím se snažil Sládek upoutat své potenciální voliče? Kuriózními informacemi, že chartisté (alias komunisté, z poloviny estébáci či kágébáci) nacvičovali listopadové „divadlo“ půl roku předem. V konspiraci s tajemníkem ÚV KSČ Hegenbartem. Ohromující výše disidentských příjmů v miliónech (samozřejmě dolarů) pak měla potvrdit, že zmíněná „prominentní organizace“ v minulosti nijak nestrádala. Naopak - založením vlastní nadace v zahraničí si prý Charta zajistila „propagaci vybraných členů předurčených pro vysoké státní funkce“. Úspěšnost tohoto aktu je doložena konstatováním, že 180 příslušníků chartistického, tedy kryptokomunistického klanu si vlastně předplatilo vstupenku do dnešních politických a ekonomických pozic. Nechybí skandalizující závěr, že když mělo dojít k…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 18 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].