Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Politika

Fischer: Znepokojuje mě, že Zemanova nekampaň stála už 17 milionů

Rozhovor: Co současný prezident neví o inzerci a co je nutné objasnit

Pavel Fischer • Autor: Milan Jaroš
Pavel Fischer • Autor: Milan Jaroš

„Znepokojuje mne, že o zveřejněných inzerátech, které se v těchto dnech objevily, Miloš Zeman prý nic nevěděl, přestože jsou zřetelnou součástí jeho kampaně,“ říká Pavel Fischer před druhým kolem prezidentské volby. Právě mezi jeho voliči má před druhým kolem největší podporu Jiří Drahoš.

Plánujete nějak vstoupit v následujícím týdnu do kampaně druhého kola ?

V neděli jednadvacátého ledna se připojím k Jiřímu Drahošovi na oficiálním setkání voličů v Brně, které se bude konat v budově Semilasso. A s týmem Jiřího Drahoše zůstáváme v kontaktu.

Podpoříte Jiřího Drahoše ještě nějakým dalším způsobem?

První schůzka - mezi čtyřma očima a z mé iniciativy - s Jiřím Drahošem se uskutečnila již počátkem tohoto týdne. Doporučení k volbě Jiřího Drahoše ve druhém kole jsme kromě médií směřovali také k našim dobrovolníkům, mnozí z nich se již do kampaně Jiřího Drahoše zapojili.

Jak rozumíte “sporu” o počet a místo televizních debat?

Pro mě je to zástupný spor. Ukazuje, že se oba kandidáti spolu měli setkat již dávno, v rámci debat prvního kola prezidentské volby.

Jste překvapen způsobem, jímž kampaň Miloše Zemana používá dezinformace a pomluvy? Co v tomto směru očekáváte od příštího týdne?

Znepokojuje mne, že „nekampaň“ Miloše Zemana dosud stála 17 milionů a že některé dárce zatím jeho podporovatelé nedokázali identifikovat. A znepokojuje mne také, že o zveřejněných inzerátech, které se v těchto dnech objevily, Miloš Zeman prý nic nevěděl, přestože jsou zřetelnou součástí jeho kampaně. Mám za to, že nejen tyto věci, ale i mnohé další je nutné patřičně objasnit.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].