Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Nový Respekt

Asi se spustilo něco velkého

S šéfkou Pavlovy kampaně Pavlou Nýdrle o překvapení na cestě kolem světa, fotkách s kočkou Mickou a víře, že jsme na tom líp

Autor: Matěj Stránský
Autor: Matěj Stránský

S manželem jste v roce 2020 zbohatli na prodeji úspěšné marketingové firmy. Původně jste chtěli s dětmi obeplout svět, pak se vám ale zlomil stěžeň a vrátili jste se do Česka. Proč jste si nepořídili novou loď a nepokračovali v cestě a místo toho se začali angažovat doma, navíc v politice, v kampani Petra Pavla, kterou jste vy sama začala vést?

Už před tou situací se stěžněm jsme na cestě viděli, jak například do karibských ekonomik vstupuje čínská vláda, do toho začala válka na Ukrajině a najednou jsme si uvědomili, že jenom si užívat nechceme. Ten zážitek na moři byl navíc mezní, s dětmi jsme dva dny bojovali o holý život. Když jsme se zachránili, už jsem je nechtěla vrátit zpátky na loď, myslím, že ten zážitek v nich pořád je. Zároveň se loď stále opravuje. Řekli jsme si, že když jsme přežili a získali ten čas, který jsme mít nemuseli, že by bylo dobré udělat nějaký dobrý skutek.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 51 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].