Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Kluk, nebo holka?

My děti milujeme své rodiče. Uděláme pro ně cokoli a cokoli si od nich necháme udělat a vůbec nám to nepřijde divné. Možná až pak někdy ve čtyřiceti, když vyčítavě sypeme na svého terapeuta svoje traumata a problémy se žížalami.

Ale co naděláme, příroda to tak zařídila, že svou maminku nechceme zklamat, i když jsme ještě v jejím břiše. A tak s ní jdeme už na party, kde se bude světu oznamovat, jestli jsme kluk, nebo holčička. I když to vůbec nepotřebujeme a nechceme vědět. Kluk? Holka? Boy or girl?

V tom spočívá gender reveal party, tedy večírek, kde se zveřejní pohlaví ještě nenarozeného dítěte. Jak to probíhá? Nastávající maminka svého gynekologa požádá, aby jí pohlaví jejího dítěte neřekl – namísto toho ať to napíše na papírek a vloží do obálky. Tu maminka předá přítelkyni. Přítelkyně svolá další přítelkyně, rodinu a tak dále. A pak to přijde. No toto.

Nastávající maminka s tatínkem dostanou balon. Ten propíchnou a vyletí z něj sprška konfekt. Ach, jsou růžové, bude to holčička. Ale ne, jsou modré, bude to chlapec. Když to není balon, může to být barevný ohňostroj, dýmovnice nebo dort, který má uvnitř modrý nebo růžový krém. Ach. Některé růžovo-modré vynálezy s nápisem „boy or girl? „už najdeme také na českých e-shopech, takže už i tuzemské přítelkyně nakupují a organizují. Většinou jako součást tzv. baby shower, o níž jsme na tomto místě už psali – to je další večírek, který musí plod s matkou absolvovat a spolu s ní nadšeně přijímat dárečky a miminkovské…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 41 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].