Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Agenda, Společnost

Letem světem

Autor: REUTERS
Autor: REUTERS

Po jisté pauze se v Evropě připomněla hrozba terorismu. Útočník najel na pařížském předměstí do skupiny vojáků a šest – z toho tři těžce – zranil. Policie z činu podezřívá muže alžírského původu, který žije ve Francii legálně.

„Že vojáci nebrečí? Tak já jsem to porušila, protože to byly nádherné emoce.“

Oštěpařka Barbora Špotáková poté, co se na šampionátu v Londýně stala už potřetí mistryní světa. Česká atletická rekordmanka je zároveň dvojnásobnou olympijskou vítězkou.

Česko

ČNB zakročí proti nefér směnárnám

Česká národní banka představila plán, s pomocí něhož chce bojovat se směnárnami, které nabízejí nevýhodné kurzy a dělají tak špatné jméno zejména Praze. Podle návrhu, který předběžně odsouhlasilo ministerstvo financí, budou muset nabízet pouze jeden kurzovní lístek a klienti získají možnost směnit peníze zpět, pokud zjistí, že transakce byla nevýhodná.

Severní Korea

Severní Korea pohrozila útokem na americkou základnu

Kim Čong-un • Autor: REUTERS
Kim Čong-un • Autor: REUTERS

Z mezinárodněpolitických událostí vyvolalo největší pozornost rostoucí napětí mezi Severní Koreou a Spojenými státy. Experti sice upozorňují, že rétorika režimu Kim Čong-una se vyostřuje vždy v srpnu – v době společných cvičení americké a jihokorejské armády –, tentokrát ovšem Severokorejci zašli dál než obvykle. Oznámili totiž, že plánují útok na tichomořský ostrov Guam, kde mají Američané…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 41 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].