Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Už jen zavařovačky

Ptáte se: A to se bude v kavárnách pít už jen ze zavařovacích sklenic? Do duše hipsterům nevidíme, proto jsme se obrátili na všech tři tisíce dvacet šest pražských mužů s plnovousem. Šestnáct jsme vyřadili, nejednalo se o hipstery, ale divné týpky a popy. Ostatní odpověděli ano.

Zaprvé, je to cool. Neformální, osobní, autentické. Je to tak nějak něco jiného – co na tom, že je to už trochu stejně jiné? Kavárna používající zavařovačky navíc dává signál: jsme neopakovatelně kreativní a svoji. Nebo se o to fakt snažíme. A to se cení, takže kavárník zaslouží odměnu. Aspoň objednat si ještě jednu sezonní limonádu v zavařovačce. Kedlubnovou se sedmikráskou? Na autenticitu!

Zadruhé, je to praktické. Stačí prostě jen vyndat ze sklepa zavařovačky a vymést z nich pavučiny. Pít přes závit může být trochu nepohodlné, což je právě ono. S nápojem můžete vychutnat možná poslední nepohodlí, které nám v životě zbylo.

Zavařovačka ostatně nemusí suplovat jen sklenici na limonádu. Má spoustu dalších využití – na Pinterestu asi tak sedmdesát pět tisíc. Dá se v ní servírovat také salát, káva, Sex on the Beach, můžete ji použít jako svícínek a/nebo odpadkový koš. Když na ni napíšete Happy Birthday, party už nic nezkazí.

A jak s pomocí zavařovačky rozbít vejce na tvrdo? Prostě ji vrchovatě naplníte uvařenými vajíčky a zašroubujete víčko. Je snad lepší důkaz toho, že lidstvo ve své vynalézavosti nikdy nepoleví? Další limonádu na to! Levandule se slanou krustičkou kolem závitu?

Zatřetí,…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 44 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].