Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Společnost, Trendy

Tajemství bistronomie

Co je crémant, fondant a a co comté? • Autor: Jitka Hejtmanová
Co je crémant, fondant a a co comté? • Autor: Jitka Hejtmanová

Tohle jsme nikomu nikdy neřekli. Ale je to tak. Nevíme úplně přesně, co je crémant, fondant a comté. Nevíme, jak se to píše, a už vůbec ne, jak se to čte. Dokonce nevíme, zda se snoubí perlivé víno s perličkou. Víme ale, že taková neznalost se v restaurantech vyšší kategorie nepromíjí. Proto jsme až dosud mlčeli. Teď se však už nebojíme. Také do ČR již dorazila bistronomie. A tam, kde je bistronomie, mohou strávníci vyslovovat chybně, až komicky. Nebudou tam jimi pohrdat, ať už si dají k perličce cokoli.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 44 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].