Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Mimochodem, Společnost

Tak mě vyrazme...

Ivan Derer • Autor: ilustrace: Pavel Reisenauer
Ivan Derer • Autor: ilustrace: Pavel Reisenauer

Automatic login. One friend request. Deset pozvánek na různé akce. Napravo reklama na umělé vlasy, umělé zuby a umělá jídla. Faceinteligence zjevně jede po povrchu, ale úplně mimo teda není. Umělé zuby už ale mám.

Ivan Derer • Autor: ilustrace: Pavel Reisenauer
Ivan Derer • Autor: ilustrace: Pavel Reisenauer

Přejdu na Home, což mi připomene Homera. Homer Simpson je můj idol. Napadne mě stát se jeho přítelem, ale po chvilkovém bádání zjistím, že ještě na Facebooku není. Těšil jsem se na pikantní fotky March, sakra.

Potom se na tom webu dozvím poslední zajímavosti ze světa, pohyby kurzů a bizarní novinky ze světa blbců. Dumám, jestli si tímhle náhodou podivně neprzním mozek, ale připadá mi to zvláštním způsobem zajímavý.

Firma, kde dělám, to ještě neblokuje. Ale jinde už firemní cenzura jede. Nedostatek sebevědomí si manažírci nahrazují výchovou svých zaměstnanců. Zaměstnanci tedy přestoupí na Facebook mobile. Někde jsou v klidu a neblokujou nic. Někde ani nevědí, jak to blokovat. Dám se do práce.

Po pěti hodinách v pracovním matrixu mám dost. Dvouhodinové rozhovory s lidmi z Řecka a desetiminutové o tom samém s kolegy z Izraele. Jdu se uklidnit na inkriminovaný dot com. Aaaa, Glum vydal nové kurzy a zprávy z Řecka, včetně ratingu a Gloombergu, Irena H. má narozeniny, Ivanovi V. se líbí můj text, Kateřina S. brečí v koupelně, kandidátka VV se mi omlouvá, že nestihla odpovědět na moje předvolební otázky, kolega z Brazílie se přestěhoval do Kodaně, Argentinec je…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 47 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].