Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Respekt - Despekt

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

RESPEKTVesecká otevřela případ Mrázek

Jak dokládají příklady z minulosti (třeba kauza Čunek), ne každé znovuotevření už jednou odložených kauz vede k nějakému výsledku. Proto je třeba mít se na pozoru. Požadavek nejvyšší státní zástupkyně

Renaty Vesecké

, aby policisté doplnili důkazy ve vyšetřovacím spisu týkajícím se vraždy kmotra českého podsvětí

Františka Mrázka

, si nicméně zaslouží respekt. Mrázkova vražda je klíčem k řadě dalších zločinů sahajících až do nejvyšších pater české politiky a její došetření by mohlo významně omezit moc tuzemských mafiánů. Možnost, že by Vesecká otevřela případ jen proto, aby nakonec řekla, že nic nového už zjistit nejde, si zatím nepřipouštíme.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

DESPEKTOpoždění Fejkovi kritici

Petr Fejk stál v čele pražské zoologické zahrady dvanáct let, ovšem – světe, div se – zaměstnanci zahrady jej začali ostře a veřejně kritizovat za špatné a ke zvířatům neohleduplné řízení až teď. Právě v době, kdy Fejk z čela zoo odchází a míří na diplomatický post do New Yorku. Ponechme stranou podstatu sporu, byť podle řady expertů jsou výtky zaměstnanců opodstatněné. Co si však zasluhuje palec dolů, je ono načasování. Zaměstnanci teď dokonce chystají dopis magistrátu. Když Petr Fejk tak vážně chyboval a zvířata kvůli jeho rozhodnutím trpěla, proč na to město a veřejnost jeho brzy bývalí podřízení neupozornili už dříve?

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].