Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Respekt - Despekt

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

RESPEKTHledá se eurokomisař

Hledání českého eurokomisaře sice provázejí už tradiční invektivy vůči soupeřům, přesto odsud plyne jedna dobrá zpráva. Všichni hlavní kandidáti –

Vladimír Špidla, Alexandr Vondra

a

Jan Švejnar

– jsou osobnostmi, jimiž si země neuřízne ostudu, pokud někoho z nich vyšle do Bruselu. Sekretariáty ODS a ČSSD příjemně překvapily, že neprosazují lidi, kterých se potřebují zbavit nebo je umlčet teplým místem. Lze namítnout, že zájemce nebylo nutné odhazovat lopatou. Překročit kužvartovský stín z roku 2004 se ale podařilo.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

DESPEKTMiliony za zmařené volby

Místopředseda ODS David Vodrážka vyžaduje od státu náhradu za předvolební kampaň kvůli zrušení voleb a vyčísluje ji na „miliony“. Prý nemůže jako místopředseda strany přijít před občanskodemokratické členstvo a říct mu, že „jsme vyhodili tolik a tolik milionů z okna a že jedeme dál“. Místopředseda asi zapomíná, že jeho strana je nedílnou součástí místního politického kolbiště a na důvodech, proč byly předčasné volby zmařeny, nese pořádný díl zodpovědnosti. Navíc Ústavní soud má na své i zamítavé rozhodnutí výsostné právo, nehledě na to, že ODS právě od státu dostává každoroční nemalý finanční příspěvek.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 41/2009 pod titulkem Respekt - Despekt