Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Vaše dopisy

Děkuji za článek věnovaný budoucnosti křesťanských demokratů, netušil jsem, že rozhovor může být pro tázaného tak podnětný.

Lidovci jdou mezi lid

Respekt 3/09

Pozměněný význam

Děkuji za článek věnovaný budoucnosti křesťanských demokratů, netušil jsem, že rozhovor může být pro tázaného tak podnětný. Jedna připomínka – při přípravě jakékoliv reportáže je jistě těžkým úkolem výroky respondentů zhutnit a vybrat z nich to podstatné. Nicméně věta, že „za volební propad mohou šéfové okresních organizací“, pozměňuje význam mých vyjádření: „Vybrat a hlavně přesvědčit vhodné lidi ke kandidatuře bylo na bedrech okresních organizací. Některé okresy mohly na čelní místa nominovat osobnosti známější, což by jistě přineslo další hlasy a zmírnilo propad strany způsobený především celorepublikovou vnitrostranickou politikou a nezdůvodňováním reformních kroků ve vládě.“

František John

Po kolejích jižním směrem

Respekt 3/09

Cestování vlakem

S opravdovým zájmem jsem si přečetla článek o vlakovém spojení na jihu Čech. Nikdy bych tomu asi nevěřila, kdybych na vlastní oči neviděla nádraží ve Veselí nad Lužnicí v létě minulého roku. Rozhodla jsem se na stará kolena konečně šetřit životní prostředí a nejezdit automobilem, nýbrž vlakem, když do míst, kam jezdívám, vedou koleje.

Vlakem na jih od Prahy jsem nejela 40 let a musím říci,…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 57 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].