Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Příštích 7 dní

Zasedání Severoatlantické aliance proběhne od 2. do 4. dubna. Mezi hlavní témata bude patřit mise NATO v Afghánistánu, kde spojenci řeší nedostatek jednotek, americký návrh na umístění protiraketového systému v Evropě a rozšiřování Aliance. Pozvánku ke vstupu do NATO očekávají Albánie, Chorvatsko a Makedonie.

Důchody a poplatky u lékaře

V úterý 1. dubna se sejde Poslanecká sněmovna na mimořádné schůzi, aby rozhodla o vládním návrhu zvýšit od srpna důchody. Rovněž v tento den by se měl Ústavní soud vyjádřit ke zdravotnické části vládní reformy veřejných financí. Poplatky u lékaře jako protiústavní napadli sociální demokraté.

Zákon o vyrovnání s církvemi ve vládě

Ve středu 2. dubna projedná vláda paragrafované znění zákona o vypořádání majetkových vztahů mezi státem a církvemi. Lze očekávat bezproblémové schválení.

Summit NATO v Bukurešti

Zasedání Severoatlantické aliance proběhne od 2. do 4. dubna. Mezi hlavní témata bude patřit mise NATO v Afghánistánu, kde spojenci řeší nedostatek jednotek, americký návrh na umístění protiraketového systému v Evropě a rozšiřování Aliance. Pozvánku ke vstupu do NATO očekávají Albánie, Chorvatsko a Makedonie.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 14/2008 pod titulkem Příštích 7 dní