Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Příštích 7 dní

V sobotu 29. března se v Zimbabwe bude volit prezident. Již 28 let vládnoucí hlavě státu, autokratickému Robertu Mugabemu, se postaví bývalý ministr financí Simba Makoni. Zahraniční pozorovatele Mugabe do země nevpustil.

České uznání samostatného Kosova

Tento týden ministr zahraničí Karel Schwarzenberg začne opět úřadovat na ministerstvu poté, co se zotavoval po operaci, jež souvisela se srdečními problémy. Ministr se chystá předložit vládě návrh na uznání samostatného Kosova – rád by české uznání nezávislosti stihl do summitu NATO, které začíná 2. dubna v Bukurešti.

Schůzka před zasedáním NATO

V pátek 28. března se sejde prezident Václav Klaus s premiérem Mirkem Topolánkem, místopředsedou vlády Alexandrem Vondrou a ministryní obrany Vlastou Parkanovou. Předmětem schůzky bude koordinace postojů prezidenta a vlády před zasedáním NATO.

Volby v Zimbabwe

V sobotu 29. března se v Zimbabwe bude volit prezident. Již 28 let vládnoucí hlavě státu, autokratickému Robertu Mugabemu, se postaví bývalý ministr financí Simba Makoni. Zahraniční pozorovatele Mugabe do země nevpustil.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 13/2008 pod titulkem Příštích 7 dní