Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Jeden den v životě

Jeden den s vichřicí

Studuji Vyšší odbornou školu publicistiky a zároveň pracuji jako tisková mluvčí Územního střediska záchranné služby Středočeského kraje.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Fotografie: Potvrzuji. Tentokrát to dobře dopadlo. - Autor: Archiv autora • Autor: Respekt
Fotografie: Potvrzuji. Tentokrát to dobře dopadlo. - Autor: Archiv autora • Autor: Respekt

Studuji Vyšší odbornou školu publicistiky a zároveň pracuji jako tisková mluvčí Územního střediska záchranné služby Středočeského kraje. Ve všední den, o víkendech či svátcích musí tisková mluvčí mluvit. Poslední dobou je na záchranné službě, alespoň pro tiskovou mluvčí, relativní klid.

Hlavní náplní mé práce je vydávání tiskových zpráv o zajímavých výjezdech středočeských záchranářů. Dále aktualizuji web, monitoruji média, namlouvám zprávy do rozhlasu, televize, propaguji naše Krajské školicí a výcvikové středisko, kde vyučujeme první pomoc, natáčím filmy, fotím nebo se účastním odborných konferencí. Myslím, že nejsmysluplnější částí mé práce je psaní větších a podrobnějších článků o první pomoci. Díky nim mám pocit, že nereferuji jen o smutných zprávách. Jako právě dnes. Dnes je sobota 1. března a po České republice se prohání orkán.

Probouzím se kolem osmé hodiny ráno. Ve 4.41 jsem dostala na mobilní telefon zprávu ze zdravotnického operačního střediska v Kolíně o požáru rodinného domu v Lysé nad Labem. Hned jak se trochu proberu, volám do Kolína a ptám se na onen výjezd – kolik jsme na místě ošetřili zraněných, co jim bylo či kdo na místě zasahoval. Tento případ naštěstí dopadl dobře – jednoho lehce zraněného pacienta jsme nechali doma, protože jeho zdravotní stav nevyžadoval převoz do nemocnice. Vypadá to, že tím pro mě zprávy s dobrým koncem končí.

Emma…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 54 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].