Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Minulý týden

Minulý týden

Bývalá pravá ruka premiérů Stanislava Grosse a Jiřího Paroubka Zdeněk Doležel byl zatčen policií kvůli podezření z rozkrádání evropských dotací, vydírání a chystání vraždy policisty Kubiceho, spolu s ním byli zatčeni další dva lidé. Petr Čech a Tomáš Rosický jsou nominováni na cenu nejlepší fotbalista světa.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Autor fotografie: Pavel Reisenauer • Autor: Respekt
Autor fotografie: Pavel Reisenauer • Autor: Respekt

Bývalá pravá ruka premiérů Stanislava Grosse a Jiřího Paroubka Zdeněk Doležel byl zatčen policií kvůli podezření z rozkrádání evropských dotací, vydírání a chystání vraždy policisty Kubiceho, spolu s ním byli zatčeni další dva lidé. Petr Čech a Tomáš Rosický jsou nominováni na cenu nejlepší fotbalista světa. V Brně proběhl Invex. Dva lupiči zapomněli při přepadení pražského zlatnictví na místě činu samopal. Je to projev bezpečnostních obav, které mají dlouhodobě, prohlásil komunistický europoslanec Miloslav Randsorf na vysvětlenou, proč má pochopení pro jaderný test Severní Koreje a stínový ministr zahraničí ČSSD Lubomír Zaorálek dodal, že na vině jsou i USA, které nechtěly s Koreou jednat. Česká biskupská konference pozvala papeže do Brna a Prahy. Už sto padesát gayů a lesbiček uzavřelo registrované partnerství. Vláda podala demisi. Česko vypadlo z první desítky nejžádanějších zemí v Evropě pro investory, protože zájem se obrací k Balkánu. Média informovala, že premiéři Slovenska a Maďarska se během setkání Visegrádské čtyřky pohádali na tiskové konferenci o to, kdo více komplikuje vztahy obou zemí. Strana zelených kritizovala, že postoj ČR k porušování lidských práv v Tibetu a k likvidaci kulturní a náboženské identity Tibeťanů čínskou vládou je velmi zdrženlivý. Podle bývalého beka Slavie se hráči bojí trenéra Vladimíra Růžičky. Kdokoli tuto nehoráznost ještě napíše, podám na něj trestní oznámení, napsal Jiří Paroubek v Hospodářských novinách po přečtení komentáře, který dával do souvislosti propojení policie s ČSSD. U Zdeňka Doležela se doma našel tajný policejní spis bývalého ministra vnitra Františka Bublana. Ve vojenském prostoru Boletice byl při cvičení zabit voják. Hudební divadlo Karlín bylo otevřeno poprvé od povodní 2002.

Vláda odmítla podpořit zákonnou iniciativu Jihočeského kraje, aby měly děti cizinců nárok na bezplatné školství. Ve Slavkově se zahájila stavba radaru NATO. Otakar Vávra začal v pražské kavárně Slavia natáčet hudební videoklip pro Michala Horáčka a Petra Hapku. V centru Ostravy má být vybudován devadesát metrů vysoký mrakodrap. Pobíhající Leninové, různý hmyz a představy o politických spiknutích jsou podle Karla Nešpora příklady halucinací, které vyvolává alkohol. Denunciační kauzy a politické provokace, do nichž se zapletl kmenový zaměstnanec Českého rozhlasu, doposud krytý svými nadřízenými, vážně zpochybňují nestrannost celé instituce, napsal v Britských listech člen Rady Českého rozhlasu Štěpán Kotrba, který se domnívá, že zaměstnanci této veřejnoprávní instituce pracují v zájmu tajných služeb, což prý dokazuje zveřejnění Kubiceho zprávy. Krajský soud v Brně rozhodl, že se musí zastavit práce na výstavbě zařízení potřebných pro výběr mýtného na dálnicích kvůli nejasnostem při výběrovém řízení. Evropská komise konstatovala, že Česko má šesté nejohroženější veřejné finance mezi členskými zeměmi. Vojtěch Mišun z fakulty strojního inženýrství v Brně zveřejnil unikátní objev, dokázal totiž vytvořit první umělé hlasivky na světě. Podle agentury CVVM nesouhlasí s americkou základnou na zdejším území na 62 % Čechů, 24 % je pro a 14 % neví. Ekonomka Středního odborného učiliště Industria v Ústí nad Labem prodávala podle policie přímo ve škole drogy. NEJAK TO UDELAME, píše Taťána SMS, takže překračujeme dopravní předpisy, abychom byli ve Varšavě co nejdřív, popisovali redaktoři MF Dnes, která nedávno odhalila ministry porušující omezení rychlosti na dálnicích, jak vyrazili za novou Miss World do Varšavy. Na Vysočině vzniká při dálnici D 1 pomník lidem, kteří na této silnici zahynuli. ČEZ chce investovat do těžby uhlí a výstavby elektrárny v Kosovu. Mezi komunálními politiky se rozpoutala vášnivá soutěž, kdo častěji přelepí předvolební plakáty konkurenci, ale stav je zatím nerozhodný. V kyjovském lese na Kameňáku vyrostli podél cesty dřevění trpaslíci. Při vykopávání tunelu pro potrubí v Krupce na severu Čech narazili dělníci na ucházející látku, která se záhy ukázala jako nebezpečný bojový plyn, jenž tu pravděpodobně zůstal po sovětské armádě.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].