Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Týdenní zprávy

Pondělí - Lidovecký poslanec Jiří Karas se rozhodl předložit sněmovně zákon, který by zpřísnil možnost umělého přerušení těhotenství. Podle poslance by měl o interrupci rozhodovat také otec.

Pondělí - Mělnický policista zastřelil při pronásledování zloděje auta šestačtyřicetiletou ženu. Státní zástupce obvinil policistu z neúmyslného zabití a policejní prezident Jiří Kolář se za smrt ženy veřejně omluvil.

Úterý - Ministr zdravotnictví Bohumil Fišer předložil vládě zákon, který rozšiřuje zákaz kouření a omezuje prodej cigaret. Podle Fišera by se nesmělo kouřit na žádném uzavřeném veřejném místě.

Úterý - Vyšetřovatel osmimiliardového podvodu v Komerční bance Jaroslav Šimák oznámil, že začal vypracovávat pro státní zastupitelství návrh na obžalobu devíti manažerů vytunelovaného finančního domu. Návrh by měl být předložen v září.

Středa - Nejvyšší kontrolní úřad zjistil, že úředníci Všeobecné zdravotní pojišťovny připravili daňové poplatníky o několik milionů korun při zadání zakázky na počítačové vybavení pojišťovny. Případem se zabývá Služba pro odhalování korupce.

Středa - Místopředseda sněmovny František Brožík (ČSSD) oznámil, že odstoupil z funkce člena dozorčí rady ČEZ. „Myslím si ale, že pro mou stranu není výhodné, že opouštím takový strategický post,“ řekl novinářům.

Čtvrtek - Ministr zahraničí Jan Kavan se sešel s předsedy parlamentních stran (pouze Václava…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 36 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].